Najprostszą potrawą jaką można przyrządzić jest jajecznica. Sposobów przyrządzania są setki, a może nawet tysiące. Jajecznica w moim wykonaniu zazwyczaj zawiera czosnek i jakieś mięso. No i musi być mocno ścięta. Zapraszam do przepisu!
Czas przygotowania | ~10 minut | Czas gotowania | ~20 minut |
---|---|---|---|
Poziom trudności | ![]() |
||
Ilość porcji: | 4 talerze | ||
Kalorie | Cena |
Składniki
- 4 jajka
- 1 kiełbasa
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- Olej
- Pieprz i sól
Sprzęt
- Nóż kuchenny
- Deska do krojenia
- Patelnia
- Łyżka
Sposób przygotowania
- Cebulę obrać i posiekać.
- Kiełbasę pokroić w kostkę.
- Zeszklić na oleju cebulę.
- Wrzucić kiełbasę i smażyć mieszając co jakiś czas.
- Po kilku minutach posiekać czosnek i wrzucić na patelnię.
- Następnie wbić jajka i smażyć aż zetnie się do pożądanej konsystencji.
- Na koniec przyprawić solą i pieprzem.
Gotowe! Idealne śniadanie przed ciężką pracą. Dobrze smakuje także na zimno.
Życzę smacznego!