Ostatnio bratowa sprzedała mi ciekawy przepis na mizerię z dodatkiem jajka. W sumie to nie sprzedała, tylko zrobiła ją dzięki czemu miałem okazję od razu ją skosztować. Połączenie tak mi zasmakowało, że aż muszę się podzielić tym jakże prostym i szybkim w wykonaniu przepisem. Filozofii tu nie ma żadnej, dlatego każdy może ją przyrządzić w kilkanaście minut maksymalnie. Zapraszam.
Czas przygotowania | ~10 minut | Czas gotowania | 4-6 minut |
---|---|---|---|
Poziom trudności | ![]() |
||
Ilość porcji | 3-4 salaterki |
Składniki
- 1-2 zielonych ogórków
- 2-3 jajek
- 200 ml śmietany 12-18%
- Sól i pieprz
Sprzęt
- Nóż kuchenny
- Deska do krojenia
- Szatkownica do jajek
- Tarka z tarka do talarków
- Miska
Sposób przygotowania
- Jajka ugotować na twardo i poszatkować na kostkę nożem lub szatkownicą.
- Ogórek zielony obrać i pokroić na talarki.
- Jajka i ogórki wrzucić do miski i zalać śmietaną.
- Przyprawić solą i pieprzem, po czym wymieszać wszystko.
Gotowe! Podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie do świeżych bułeczek.
Życzę smacznego!
One comment on “Mizeria z jajkiem”