Karminadle wcale nie muszą być nudnymi kotletami. Warto je urozmaicić modyfikując przepis dodając ser i curry. Zapraszam do przepisu na przepyszne nadziewane serem kotleciki z curry.
Czas przygotowania | ~40 minut | Czas gotowania | ~30 minut |
---|---|---|---|
Poziom trudności | ![]() |
||
Ilość porcji: | 12 kotletów | ||
Kalorie | Cena |
Składniki
- 600 g mięsa mielonego
- 2 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 100 g białej części pora
- 100 g sera zółtego
- 5 łyżek mąki
- 7 łyżeczek curry
- Pieprz i sól
Sprzęt
- Nóż kuchenny
- Deska do krojenia
- Miska
- Praska do czosnku
- Talerze
- Patelnia
Sposób przygotowania
- Ser pokroić na kostkę.
- Wsadzić mięso mielone do dużej miski.
- Czosnek przecisnąć przez praskę prosto do miski.
- Wbić surowe jajka do mięsa.
- Drobno posiekać por, po czym wrzucić do miski.
- Przyprawić solą i pieprzem.
- Wsypać curry i mąkę.
- Dokładnie wymieszać gołą ręką.
- W przypadku gdy masa okaże się zbyt rzadka i lepka należy dosypać więcej mąki i wymieszać.
- Uformować kotleciki, wkładając do środka po kilka kwałków sera.
- Kotleciki obtoczyć w mącę i układać na tacce.
- Na koniec usmażyć na margarynie.
Gotowe! Idealnie smakują z kapustą kiszoną.
Życzę smacznego!