- Poradnik Smaku - http://poradnik-smaku.pl -

Pasta z awokado z serem feta

Kilka razy zdarzyło mi się na imprezach jeść kanapeczki z pastą z awokado, co niezwykle mi zasmakowało. To był powód, dlaczego postanowiłem przygotować swoją wersję z wykorzystaniem sera feta w zalewie. Ogólnie pierwszy raz korzystam z tego rodzaju sera i muszę przyznać, że jest przepyszny, zwłaszcza Arla Apetina. Zapraszam do wypróbowania!

Czas przygotowania ~10 min Czas gotowania
Poziom trudności Poziom trudności: Bardzo łatwy
Ilość porcji ~8-10 kanapek

Składniki

  • 1 opakowanie Arla Apetina Feta Basil & Oregano
  • 1 Całe awokado
  • Sok z ⅓ limonki
  • Kilka ziaren pieprzu kolorowego
  • 1 mały ząbek czosnku

Sprzęt

  • Miska
  • Moździerz
  • Blender
  • Łyżka

Sposób przygotowania

>

  • Awokado umyć, przeciąć na pół, wydobyć pestkę, po czym wydłubać miąższ do pojemnika z blendera.
  • Przecedzony ser feta Arla Apetina wrzucić do pojemnika z awokado
  • W moździerzu utrzeć ziarna pieprzu i dodać je do pojemnika.
  • Na koniec dodać sok z limonki oraz czosnek.
  • Wszystko razem dokładnie zblendować na jednolitą zieloną masę.

Gotowe! Idealnie nadaje się na kanapki do pracy, albo na imprezkę.
Życzę smacznego!

Pasta z awokado z serem feta i sokiem z limonki


Twoja kuchnia ma to coś
Uczta pod gołym niebem 2016