Jeśli tak jak ja lubicie sobie upikantnić potrawy, to na pewno spodoba się Wam ten przepis. Idealny olej do surówek, który nada wszystkiemu wspaniałej pikantności.
Czas przygotowania | ~5 minut | Czas gotowania | ~7 dni |
---|---|---|---|
Poziom trudności | ![]() |
||
Ilość porcji: | 400 ml |
Składniki
- 3-5 suszonych papryczek pepperoni
- 400 ml oleju rzepakowego
Sprzęt
- Nóż kuchenny
- Deska do krojenia
- Butelka / słoik
- Lejek
Sposób przygotowania
- Suszone papryczki pokroić na drobniejsze kawałki.
- Wrzucić papryczkę do czystej butelki lub słoika.
- Zalać olejem do pełna.
- Wstrząsnąć i odstawić do ciemnej szafki na ponad tydzień.
Gotowe! Doskonały do surówek lub do pikantnej smażeniny.
Życzę smacznego!