- Poradnik Smaku - http://poradnik-smaku.pl -

Pikantny olej pepperoni

Jeśli tak jak ja lubicie sobie upikantnić potrawy, to na pewno spodoba się Wam ten przepis. Idealny olej do surówek, który nada wszystkiemu wspaniałej pikantności.

Czas przygotowania ~5 minut Czas gotowania ~7 dni
Poziom trudności Poziom trudności: Bardzo łatwy
Ilość porcji: 400 ml

Składniki

  • 3-5 suszonych papryczek pepperoni
  • 400 ml oleju rzepakowego

Sprzęt

  • Nóż kuchenny
  • Deska do krojenia
  • Butelka / słoik
  • Lejek

Sposób przygotowania

  • Suszone papryczki pokroić na drobniejsze kawałki.
  • Wrzucić papryczkę do czystej butelki lub słoika.
  • Zalać olejem do pełna.
  • Wstrząsnąć i odstawić do ciemnej szafki na ponad tydzień.

Gotowe! Doskonały do surówek lub do pikantnej smażeniny.
Życzę smacznego!