W pracy trzeba coś jeść, a nie można codziennie kupować puszki i bułek do zapchania się. Czasem trzeba coś zdrowszego zjeść, co zawiera witaminy ważne dla utrzymania kondycji umysłowej przez całą dniówkę. Dlatego kupiłem kalafior i wykorzystałem konserwy warzywne ze spiżarni. Wyczarowałem w ten sposób pyszną sałatkę.
Czas przygotowania | ~15 minut | Czas gotowania | ~30 minut |
---|---|---|---|
Poziom trudności | ![]() |
||
Ilość porcji: | 6 misek | ||
Kalorie | 876 kcal | Cena | ~12 zł |
Składniki
- 1 cały kalafior
- 1 puszka zielonego groszku
- 1 puszka kukurydzy
- 4 łyżki sosu czosnkowego
- Pieprz i sól
Sprzęt
- Miska
- Łyżka
- Nóż kuchenny
- Deska do krojenia
- Garnek
Sposób przygotowania
- Kalafior ugotować aż zmięknie.
- Otworzyć obie puszki i odcedzić zawartość.
- Wsypać groszek i kukurydzę do miski.
- Kalafior pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
- Dodać sos czosnkowy.
- Przyprawić i wymieszać wszystko.
Gotowe! Kiełbaska do tego i niebo w gębie!
Smacznego!
