- Poradnik Smaku - http://poradnik-smaku.pl -

Sałatka z kalafiora z groszkiem i kukurydzą

W pracy trzeba coś jeść, a nie można codziennie kupować puszki i bułek do zapchania się. Czasem trzeba coś zdrowszego zjeść, co zawiera witaminy ważne dla utrzymania kondycji umysłowej przez całą dniówkę. Dlatego kupiłem kalafior i wykorzystałem konserwy warzywne ze spiżarni. Wyczarowałem w ten sposób pyszną sałatkę.

Czas przygotowania ~15 minut Czas gotowania ~30 minut
Poziom trudności Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: 6 misek
Kalorie 876 kcal Cena ~12 zł

Składniki

  • 1 cały kalafior
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 łyżki sosu czosnkowego
  • Pieprz i sól

Sprzęt

  • Miska
  • Łyżka
  • Nóż kuchenny
  • Deska do krojenia
  • Garnek

Sposób przygotowania

  • Kalafior ugotować aż zmięknie.
  • Otworzyć obie puszki i odcedzić zawartość.
  • Wsypać groszek i kukurydzę do miski.
  • Kalafior pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
  • Dodać sos czosnkowy.
  • Przyprawić i wymieszać wszystko.

Gotowe! Kiełbaska do tego i niebo w gębie!
Smacznego!