Pewnego dnia jedząc zupę ogórkową pomyślałem sobie, że można by przygotować jakąś surówkę z ogórków. Najczęściej serwuję mizerię ogórkową, przez co jest zbyt oklepana. Wymyśliłem ciekawe połączenie, mianowicie 3 rodzaje ogórka. Kiszony, korniszon oraz surowy zielony. Wszystko potraktowałem tarką i doprawiłem. Efekt – zacny.
Czas przygotowania | ~10 minut | Czas gotowania | – |
---|---|---|---|
Poziom trudności | ![]() |
||
Ilość porcji: | 3 salaterki | ||
Kalorie | 131,4 kcal | Cena | ~10 zł |
Składniki
- 1 ogórek zielony
- 2 ogórki kiszone
- 3 ogórki konserwowe (korniszony)
- Pieprz
Sprzęt
- Nóż kuchenny
- Miska
- Tarka
Sposób przygotowania
- Ogórek zielony obrać ze skórki.
- Korniszony wyłowić z zalewy.
- Ogórki kiszone wyłowić i przepłukać pod bieżącą wodą.
- Wszystkie ogórki zetrzeć na tarce.
- Przyprawić pieprzem i wymieszać.
Gotowe! Nietypowa surówka o nietypowym smaku.
Życzę smacznego!