Wiosna już praktycznie przyszła i grzeje pełną gębą. Ceny warzyw zaczną spadać, dlatego warto jadać więcej surówek i sałatek. Są to najlepsze źródła witamin i minerałów, a nie potrzeba wybitnych umiejętności kulinarnych aby taką przygotować, dlatego każdy może sobie z tym poradzić. Surówki są doskonałym dodatkiem do grillowanych mięsiw oraz warzyw. Zapraszam do spróbowania mojej surówki.
Czas przygotowania | ~20 minut | Czas gotowania | 0 |
---|---|---|---|
Poziom trudności | ![]() |
||
Ilość porcji: | 6 talerzyków |
Składniki
- 1½ marchwi
- 2 ogórki zielone
- 3 pomidory
- 2 łyżeczki suszonych pomidorów w ziołach
- 4 łyżki oleju czosnkowego
- 1 łyżeczka cukru
- Sól i pieprz
Sprzęt
- Nóż kuchenny
- Deska do krojenia
- Miska
- Tarka
Sposób przygotowania
- Warzywa umyć, marchew obrać.
- Utrzeć na tarce marchew i ogórki.
- Pomidory pokroić w kostkę.
- Przyprawić solą, pieprzem, pomidorami w ziołach i cukrem.
- Wlać olej i wymieszać.
Gotowe! Podawać jako dodatek do mięsa.
Życzę smacznego!