Surówka z pomidorów i cebuli z dodatkiem sera typu feta idealnie może nadawać się jako samodzielna potrawa, którą możemy zabrać do pracy. Można także wykorzystać ją jako dodatek do mięsa podczas obiadu. Każda z opcji pozwoli na delektowanie podniebienia tym jakże prostym miksem.
Czas przygotowania | ~20 minut | Czas gotowania | ~10 minut |
---|---|---|---|
Poziom trudności | ![]() |
||
Ilość porcji: | 6 salaterek | ||
Kalorie | Cena |
Składniki
- 1,5 szklanki makaronu muszelek gnocchi
- 1 cebula
- 500 g pomidorów
- 100 g sera typu feta
- Pieprz
Sprzęt
- Garnek
- Nóż kuchenny
- Deska do krojenia
- Miska
Sposób przygotowania
- Makaron ugotować według instrukcji podanych na opakowaniu.
- Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać.
- Pomidory umyć i pokroić w kostkę.
- Ser pokroić w kostkę.
- Wrzucić wszystko do miski i dokładnie wymieszać.
- Przyprawić pieprzem.
Gotowe! Nie solić! Ze względu na sól w serze.
Życzę smacznego!